lees met andermans ogen

Kijken met andermans ogen? Lees een boek!

Tussen de wereld en mij liet me met andere ogen kijken naar white privilege en deed me meer begrip hebben voor de gevolgen van racisme.

Ellen Deckwitz

Kinderboekenparade dit jaar buitengewoon bijzonder

‘Gewoon zijn is zo gewoon,’ schrijft Paul van Loon. En dat vindt het Kinderboekenmuseum ook. Daarom staat de Kinderboekenparade dit jaar helemaal in het teken van verhalen die je blik verruimen en je leven verrijken. Verhalen die laten zien hoe bijzonder je bent, gewoon zoals iedereen.

Zo leest Sjoerd Kuyper voor uit zijn schitterende boek De duik, over de zoon van een Nederlandse moeder en Curaçaose vader die achter de grootste geheimen van de Pontjesbrug komt. Ook is Milja Praagman er om voor te lezen uit Het lammetje dat een varken is, een bijzonder prentenboek dat gender en identiteit voor kleuters bespreekbaar maakt.

De Kinderboekenparade wordt feestelijk geopend om 11 uur en duurt tot 17 uur. Het festival is gratis en wordt gehouden in en om het Kinderboekenmuseum. Houd voor de laatste programma informatie de Facebookpagina in de gaten of bekijk het programma hier.