lees met andermans ogen

Kijken met andermans ogen? Lees een boek!

Door het relaas van een leeftijdsgenootje te lezen in Het Achterhuis kwamen de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog pas echt binnen.

Rik van de Westelaken

Speciale editie van DICHTER.

Er gaan werelden / aan mij voorbij / hun woorden dansen / maar niet met mij.

Er zijn in Nederland 2,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij kunnen hun kinderen niet helpen met huiswerk, de bijsluiter bij medicijnen niet lezen en geen sollicitatiebrief schrijven. Problemen stapelen zich makkelijk op. Veel laaggeletterde mensen hebben schulden, gezondheidsproblemen en kinderen groeien op in armoede.

Met een speciale editie van DICHTER. vraagt Stichting Lezen & Schrijven, partner in de Leescoalitie, aandacht voor laaggeletterdheid. Aan de bundel hebben ruim 30 dichters bijgedragen, zoals Gouden Griffel winnares Bette Westera, Annemarie van den Brink en Derek Otte. Met illustraties van onder andere Job van Gelder.

De gedichten maken een klein beetje inzichtelijk hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven. Het is een bijzondere bundel geworden, die verkrijgbaar is via de boekhandel en de website van Plint. De dichtregels bovenaan dit bericht zijn geschreven door Derek Otte.