De twaalfjarige Qiangwei (Wilde Rozen) hunkert naar vriendschap en liefde, maar nog meer verlangt ze naar de warmte van haar afwezige ouders. Met haar moeder die in een heropvoedingskamp zit en die ze maar één keer in de twee weken ziet, heeft ze een moeizame relatie. Haar vaders bestaan wordt slechts weerspiegeld in de lange brieven die haar moeder van hem ontvangt. In Wilde rozenplaatst Wang de belevenissen en inzichten van een twaalfjarig meisje naast die van haar familie en vrienden en biedt ze een caleidoscopisch beeld van een turbulente tijd voor haar geboorteland en haarzelf.
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Tilt
Max, een dertigjarige pokerprofessional, leeft en werkt volgens een strak geordend schema, waarin hij zich op de been houdt met veel drank en drugs. Zo hoopt hij aan de pokertafel zo snel mogelijk miljonair te worden. Maar zijn plan wordt in de war geschopt als hij wordt geveld door acuut leverfalen. Hij belandt in het ziekenhuis, waar al snel duidelijk wordt dat hij door zijn exorbitante levensstijl geen recht heeft op de noodzakelijke transplantatie. Max dreigt de controle over zijn leven te verliezen en probeert zichzelf te redden op de enige manier die hij kent: door te pokeren.
De stad der blinden
Een heel land wordt opeens getroffen door een besmettelijke blindheid. De blinden worden allemaal bijeengebracht in een oud gebouw. Ze worden daar streng bewaakt door leger en regering, maar op den duur worden ook dezen blind. Degeneratie zet in en de wereld verandert in een zelfzuchtige strijd op leven en dood, in een hel. Hoe zou de wereld er uit zien als iedereen blind was? Deze roman laat op pijnlijke wijze zien hoe de mens onder bepaalde omstandigheden kan afglijden naar een uiterst primitief wezen.
Pogingen iets van het leven te maken
Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord.
De psychiater en het meisje
Edgar Simons staat tijdens zijn opleiding tot psychiater onder verscherpt toezicht na een inschattingsfout met fatale gevolgen. Sindsdien valt het niet mee om zijn opleider ervan te overtuigen dat hij wel geschikt is voor het vak. Stella, een van zijn patiënten – een jonge, aantrekkelijke borderlinepatiënte met een aanstekelijk gevoel voor humor – dringt steeds verder in Edgars leven door. Erik Rozing laat je op indringende wijze vanuit het perspectief van de behandelaar meekijken met de gang van zaken in een psychiatrisch ziekenhuis.
Turks fruit
In Turks fruit beschrijft Wolkers de heftige liefde van de jonge beeldhouwer Erik en zijn grote liefde Olga. Ze beleven een grandioze, romantische zomer en besluiten te trouwen, tegen de zin van Olga’s rijke ouders. Totdat Olga zich zeer vreemd begint te gedragen, abrupt breekt met Erik en terug naar haar ouders gaat. Deze roman geldt als een klassiek meesterwerk waarin de lezer volledig wordt meegevoerd in de liefde en wanhoop van de hoofdpersoon.