lees met andermans ogen

Kijken met andermans ogen? Lees een boek!

De ondraaglijke lichtheid van het bestaan heeft mijn ogen geopend voor het feit dat je anderen pas echt begrijpt als je hun hele verhaal kent.

Jochem Myjer

Bezoek de Mensenbieb

In de Mensenbieb leen je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een vluchteling, een hooligan, een ex-crimineel, een transgender, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

In 2018 reist een tournee van de Mensenbieb langs twaalf locaties in het hele land. We vullen de levende boeken hierbij aan met passende boektitels, die je na afloop van een leensessie als tip mee naar huis krijgen. Zie ook www.mensenbieb.nl.

Houd de website in de gaten om te zien welke steden de tournee aandoet.