lees met andermans ogen

Kijken met andermans ogen? Lees een boek!

Wat mij trof in Het grote avontuur was dat ik als meisje werd ingewijd in een vriendschap tussen twee jongens en hun verliefdheid voor een meisje.

Noraly Beyer

FAQ

 

Wie organiseert de campagne 'Lees met andermans ogen'?
De campagne Lees met andermans ogen wordt georganiseerd door de Leescoalitie, een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, de Koninklijke Bibliotheek, de Vereniging van Openbare Bibliotheken en het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum. Deze landelijke organisaties bundelen hun krachten om zo veel mogelijk mensen aan te zetten tot lezen en voorlezen. Eerdere campagnes van de Leescoalitie waren 2013 Jaar van het Voorlezen, Vaders Voor Lezen en 2016 Jaar van het Boek.    
Wij zijn een bibliotheek of boekhandel en willen graag aandacht aan de campagne besteden. Hoe kunnen we dit doen?
Alle bibliotheken en boekhandels hebben half januari 2018 een pakket toegestuurd gekregen met POS-materialen. Heb je dit niet ontvangen of wil je graag materialen bijbestellen? Stuur een mailtje aan [email protected]. Op deze pagina vind je nog meer tips om aan te haken bij de campagne.  Deze tips worden de komende maanden aangevuld.  
Ik werk in het onderwijs en wil graag iets met de campagne doen. Hoe kan ik dit doen?
Zowel voor het primair als voor het secundair onderwijs worden lesbrieven en educatieve projecten bij de campagne ontwikkeld. Hierover verschijnt binnenkort meer informatie op deze pagina.
Ik wil een boek tippen, kan dat?
Natuurlijk! Op deze website staan ruim 180 leestips, maar deze tiplijst is verre van volledig. Mis je een boek op de lijst dat jou écht met de ogen van een ander naar de wereld heeft doen kijken? Een boek waardoor je in de huid kroop van iemand met een heel andere achtergrond of levensstijl dan jij? En zou je iedereen willen aanraden dit boek te lezen? Laat het weten via leescoalitie[at]lezen.nl en vertel ons waarom dit boek zeker op deze website moet worden opgenomen. Een redactie bepaalt vervolgens of jouw tip zal worden opgenomen in de lijst.