lees met andermans ogen

Kijken met andermans ogen? Lees een boek!

Tussen de wereld en mij liet me met andere ogen kijken naar white privilege en deed me meer begrip hebben voor de gevolgen van racisme.

Ellen Deckwitz

Kick off

Op woensdag 17 januari was de grote aftrap van Lees met andermans ogen op het Binnenhof in Den Haag.

Tijdens een speciale pop-up versie van de Mensenbieb gingen Tweede Kamerleden Antoinette Laan, Nevin Özütok, Michel Rog, Vera Bergkamp, Carla Dik-Faber en Roelof Bisschop in een mobiele Mensenbieb op het Binnenhof in gesprek met levende boeken. Lodewijk Asscher: “Ik heb hele waardevolle gesprekken gehad met twee mensen, onder wie een man die uit Zuid-Soedan is gevlucht en daar nu gedichten over schrijft. De wereld die hij mij beschreef ken ik alleen uit literatuur, en dat is precies wat het lezen van boeken zo waardevol maakt.”

Na afloop van het gesprek overhandigen directieleden van de Leescoalitie de politici een selectie boeken die hen met andermans ogen laten kijken.

Bekijk hier de aftermovie van de kick off!