lees met andermans ogen

Kijken met andermans ogen? Lees een boek!

Goede literatuur bezit het vermogen ons met andermans ogen te laten zien.

Gerrit Komrij

Kom naar de Voorleestrom!

23 april is Wereldboekendag! Op die dag lanceert BoekStart in het Concertgebouw een gloednieuw kinderliedje: de Voorleestrom. Een vrolijk liedje, dat gezongen kan worden voor je begint met voorlezen, thuis, op school of in de kinderopvang. Omdat het Wereldboekendag is én omdat er in ons land veel verschillende talen gesproken worden, is het liedje op verzoek van de Leescoalitie door bekende artiesten vertaald in tien verschillende talen. Voorlezen helpt kinderen immers om zich gemakkelijker te verplaatsen in een ander.

Via het voorleesliedje stimuleren we ouders en kinderen met diverse achtergronden om samen te gaan lezen. Want niet alleen de inhoud van boeken, maar ook de gesprekken die ouders en kinderen tijdens het voorlezen hebben, zijn stimulerend. Het voorleesmoment leent zich  goed voor het voeren van sociale gesprekken; ouders praten tijdens het voorlezen veel vaker over wat er in iemands hoofd omgaat dan op andere momenten gedurende de dag.

Lancering Voorleesliedje op 23 april

Tijdens een rombombomvol programma in het Concertgebouw op 23 april, gepresenteerd door Ruben Nicolai, wordt het voorleesliedje gezongen in het Nederlands, Fries, Turks, Arabisch, Spaans, Pools, Frans, Chinees en Engels door Erik van Os, Nynke Laverman, Karsu Dönmez, Hakim Traïdia, Jody Bernal, Mr Polska, Katell Chevalier, Laiying Wang en Leona Philippo. Ze worden begeleid door pianist Floor Minnaert en natuurlijk wordt er tussendoor voorgelezen!

Voor dit evenement worden i.s.m. de OBA groepen uit de kinderopvang uitgenodigd, maar er zijn ook vrije plaatsen beschikbaar voor ouders en kinderen tot 4 jaar. Toegang is gratis, maar reserveren wel verplicht. Op=op, dus wees er snel bij!