lees met andermans ogen

Kijken met andermans ogen? Lees een boek!

Tijdens het lezen van Hersenschimmen voelde ik me haast zelf dement worden. Daarna keek ik met andere ogen naar mensen met dementie.

Ruben Nicolai

Einde campagne ‘Lees met andermans ogen’

In de afgelopen anderhalf jaar voerde de Leescoalitie de campagne ‘Lees met andermans ogen’. Met verschillende activiteiten probeerden we mensen te verleiden om zich via een boek te verplaatsen in een ander. Hoe we dat deden en wat de resultaten waren? Dat kan je zien in dit filmpje:

Wij hopen dat deze campagne mensen er toe heeft aangezet om, ook in de toekomst, wat vaker te lezen over iemand met een andere achtergrond dan zij zelf. Het succesvolle initiatief queerboeken.nl zal in ieder geval blijven bestaan en een paar keer per jaar worden aangevuld met nieuwe titels.

Met grote dank aan onze coalitiegenoten Stichting CPNB, Stichting Lezen,Stichting Lezen & Schrijven, Koninklijke Bibliotheek, Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum en de Vereniging Openbare Bibliotheken. En onze samenwerkingspartners COC Nederland, Kidsweek, Samsam Magazine, de Mensenbieb, Querido Kind, BoekStart, De Weddenschap, Trouw en Sweek.

Houd de Facebook-pagina van de Leescoalitie in de gaten voor meer informatie over onze nieuwe campagne.